Nem tudom ki hogy van a homeopátiával, én hiszek benne, sőt, lassan már csak ebben hiszek. Évek óta használjuk, nálunk nagyon bevált. Összeszedtem azokat a szereket, amiket már kipróbáltunk és sikerrel alkalmazunk. Ezt a listát időről időre folytatni fogom, ahogy frissebb tudásra és tapasztalatokra teszek majd szert.
 
 
Íme:
 

Babáknak

 
Chamomilla vulgaris CH 30 : fogzásra babáknál, ha a kicsi egész nap nyűgös, nem tud nyugodtan aludni. Minden másnap 5 bogyó.
Nux-vomica CH 30 : fogzásra babáknak, ha a kicsi amúgy jól van, de időnként látszólag minden ok nélkül vígasztalhatatlanul sír. Minden másnap 5 bogyó.
 
 

Nem csak babáknak

 
Pulsatilla pratensis CH 30 : fülgyulladásra. Fontos, hogy nem gennyes a fül, csak piros, a gyerek lázas. Első nap lehet 3x5 bogyó, második nap 1x5, utána szünet, majd negyedik és esetleg még a hatodik nap 1x5.
Calcium Carbonicum 30 CH : torokfájásra. Első nap 3x5 bogyó, második nap 1x5, utána szünet, majd negyedik és hatodik nap 1x5.
Hepar sulfuris CH 15 : gennyes fülgyulladásra ás általában minden gennyes dologra, én legutóbb arcüreggyulladásnál használtam sikerrel. Minden nap 2x5 bogyó.
 

Nem csak kismamáknak

 
Hamamelis virginiana 9 CH : aranyérre, de kismamaként a baba mellett lévő haematoma eltűntetésében is sikeres volt. Napi 3x5 bogyó.
Arnica 9 CH : a haematoma eltűntetésében és újabb megelőzésében segített a hamamelis mellett. Napi 3x5 bogyó.
Arnica 30 CH : mindenféle vérzés elálításában, szülés után is! Minden másnap 1x5.
Arnica 200 CH : vérzés elállítására szülés (vagy műtét) után az első 24 óra alatt 3x5 bogyó.
Hypericum 30 CH : fájdalomcsillapító, idegi sérülések esetén, kifejezetten jó a gátsebnél. Minden másnap 1x5 bogyó.
Staphysagria 15 CH : sebgyógyulásra (pl gátseb, vagy műtéti sebek), egyrészt gyorsítja, másrészt mintha sosem lett volna, olyan szép lesz a heg. Minden nap 2x5 bogyó.
 

Szülés

 
Caulophyllum CH 30 és Cimicifuga CH 30 : fél óránként váltva 5 bogyó a szülés beindításához.
Caulophyllum CH 9 : rendszertelen fájástevékenység esetén óránként 5 bogyó.
Szülés után a fent említett arnica, hypericum, staphysagria.
 

Szoptatáshoz

 
Urtica urens 5 vagy 6 vagy 9 CH : tejserkentő. Napi 3x5 bogyó.
Urtica urens 30 CH : tejapasztó. Ha a baba hirtelen hagyja abba a szopást. Első nap 2x5 bogyó, második nap 1x5, majd szünet és ismét 1x5.
 

Komplex készítmények mindenkinek

 
Ezeknek a használata benne van a leírásukban. Fontos betartani, hogy csökkentsük a dózisokat ahogy múlnak a tünetek.
Euphorbium orrspray : náthára kiváló, kisbabáknak is, nem szedi szét a nyálkahártyát. Első nap erősíti a tüneteket.
Homeogene : torokfájásra.
Oscillococcinum : influenza megelőzésére, a már kialakult influenza gyorsabb és enyhébb lefolyására.
Stodal : köhögésre.
 
A homeopátiáról tudni kell, hogy lehetséges, hogy a tünetek az első vagy második nap felerősödnek, de a második nap végére, ha jól választottunk szert, akkor enyhülniük kell.
Általános szabály, hogy a bogyókat szopogatni kell, előtte és utána fél órával nem ajánlott enni, inni, fogat mosni. Ezek mind a felszívódást gátolják. Illóolajokkal együtt ne használjuk, szintén gyengítik egymás hatását. Fémhez ne érjenek a bogyók, babáknak például műanyag kanálban kicsi vízben oldjuk fel. Ne tároljuk mikrón vagy telefon mellett.

Ártani nem tudunk vele, maximum nem használ ha nem jól választottuk ki a szert.

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr661639513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása