Gyöngyösi állatkert
 
 
Nem egy igazi több órás programra kell gondolni, igazi mini állatkert miniknek. Vagyis szerintem az igazán kicsiknek ennyi bőven elég, de akár a 4-5 és több évesek is jól szórakoznak benne.
Van állatsimogató része, hüllőház, játszótér és ugrálóvár is, szóval tényleg a kicsik vannak a középpontban. Persze a legnépszerűbb tevékenység a kis nyuszik nyúzása, akik néhány falatért ezt szívesen tűrik is :)
Website itt.
 
 
Mátra múzeum
 
Nagy kedvencünk rossz idő esetén.
Elnyerte Az év múzeuma 2009 díjat.
A múzeumnak két része van: a kastély és a természettudományi pavilon.
A kastélyban vadászattörténeti, helytörténeti kiállítások, valamint ásványok és ősmaradványok vannak kiállítva, valamint egy mamut csontváz, mely egy 1949-es Mátraderecskei ásatáson került elő. A kicsiket igazából innen csak a mamut érdekelheti, esetleg egy-két fegyver, de igazán nem nekik való a kiállítás. Ellenben a természettudományi pavilonnal.
 
Ez egy teljesen új rész, új, különálló épület. Igazán fantasztikus lett, a természetrajzi kiállítás három szintes, a három szint külön-külön mutatja be a talaj – és gyökérszint, lágyszárú és cserjeszint és a lombkoronaszint élővilágát, mindezt úgy, hogy egy nagy fa körül is helyez el állatokat mind a három szinten a természetes környezetükben, pl láthatunk borz családot az odújukban (persze kitömve).
Ebben az új épületben kapott helyet a pálmaház is, melyben akváriumok és terráriumok is helyet kaptak, bennük mindenféle érdekes gyíkkal és csúnya nagy csótányokkal, madárpókkal, szóval van minden, ami a kicsiket és nagyokat lekötheti.
A múzeumnak ezen kívül igazán csodás kertje is van, benne egy kis tóval, ezt sem szabad kihagyni.
Website itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr382103226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása