Bilikönyv

Címkék: ajánló szobatisztaság

2010.03.17. 12:24

 

Besüt a nap az ablakon, hamarosan tényleg itt a tavasz, majd jön a nyár is. Nekem pedig eszembe jutnak az előttünk álló nagy csavargások, strandolások, és minden jó, ami egy babával és egy kisgyerekkel nyáron megtörténhet. És eszembe jut az is, hogy jövőre egy programmal több lesz terítéken. Gondolom, akinek két év körüli gyereke van és megcsapja az orrát a nyár szele, annak egyből eszébe jut, hogy talán most lesz itt az ideje a szobatisztaságnak. Persze nem törvényszerű, hogy mindez nyáron következzen be, minden gyerek más és más, és azt is tudjuk, hogy nem érdemes erőltetni, ha a pici még nem áll készen.
 
A bilire szokás folyamatának a megkönnyítésére remek könyvet találtam, amikor a nagyfiammal elérkeztünk a második nyárhoz. Alona Frankel Bilikönyve igazán klassz kis alkotás, nem csak a gyereknek, de a szülőnek is segítséget nyújt ebben a nagy dologban :)
 
"Szeretettel ajánlom ezt a kis könyvet minden szülőnek, aki éppen mostanában tapasztalja, hogy gyermeke szobatisztaságra nevelése milyen kényes és sok-sok figyelmet igénylő feladat, és ugyanolyan szeretettel ajánlom azoknak a gyerekeknek is, akik éppen mostanában nem értik: mit akarnak tőlük a felnőttek - miért nem jó nekik minden éppen úgy, ahogy eddig, a maga természetes egyszerűségében, gond nélkül működött?" - írja a könyv fülszövegében dr. Ranschburg Jenő.
 
A könyv Samuról, a kisfiúról szól, aki kap egy bilit és szépen lassan elérkezik a szobatisztasághoz. Egyszerű rajzzal, egyszerű szöveggel igazán barátságos mesekönyv. A mesén keresztül a gyerekünk megbarátkozhat a bilivel és felkészülhet, magában elkezdheti érlelgetni a dolgot, hogy amikor már készen áll, zökkenőmentes legyen az átállás a pelusos korszakról a bilisre.
 

Nálunk hatalmas sikere volt a könyvnek, azóta körbejárt a baráti társaságban, három másik kisfiúnak is megkönnyítve a szobatisztaságra szokást. Most a polcon várja, hogy jövő ilyenkor a kicsinek kezdjek el mesélni belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr161846708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paptianyu 2010.03.23. 08:50:17

Én is ennek a könyvnek a segítségével tanítottam meg a kisfiamnak a bilizést.
Meglepően gyorsan ment. Nagyon aranyos kis történet van benne, a rajzokról már nem is beszélve.
süti beállítások módosítása