Alacsony költségvetésű belföldi nyaralás hozzávalói:

  • két gyerek (1 és 5 évesek)
  • két szülő
  • egy kutya      
  • némi elszántság
  • jó adag naivitás
  • két bőrönd ruha, cipő, egyebek
  • egy ikeás zsáknyi törülköző, ágynemű, kispárna, stb.
  • egy nagy szatyor homokozó cucc
  • pelenka, popsi törlő
  • babakocsi
  • krémek, lázcsillapító, ilyesmik
 
 
Némi háttérinfó: drága szüleim is a helyszínen lesznek, mivel apámék táborában fog az uram úszóedzősködni, anyám meg jön unokázni. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez mennyire jól fog jönni.
 

Hétfő:

Indulás otthonról: hétfő délelőtt 10:00. Érkezés a délegyházi Nomád kempingbe: 12:00.
Kicsomagolás a kis faházunkban, majd gyors ocsúdás az első sokk-ból, tényleg nagyon nomád… Nem baj, túlteszem magam rajta, elvégre itt ez csak engem zavar, a három hapsit, akiket magammal hoztam, kicsit sem. Férjem és a nagy rutinos sátorozók, nagy pecások, nekik ez már majdnem wellness, a kicsi meg mindent élvez még, szóval alkalmazkodom. Az idő még nem a legjobb, persze a nagy bemegy a vízbe, egyébként meg rohangálunk a parton.
Estére a kicsinek 38 fölé megy a láza. Hurrá! Nyaralunk!
 

Kedd:

Délelőtt anyámmal orvost vadászunk a kicsinek, akinek még mindig 38 a láza. Bronchitis a diagnózis, hogy ez most hogyan és pláne miért, azt nem tudom. Ja, de. Nyaralunk. Hogy is lehettem ennyire naiv... A gyógyszer beszerzése után még paplant is kell vadásznunk, ugyanis reggelre belefagytunk a kis fabódénkba, amiről eddig mindenki csak annyit mondott, hogy meg lehet benne gyulladni még éjszaka is.
Délutánra a program a tegnapihoz hasonló, nagy a vízben őrjöng az apjával, én a kicsivel és anyummal a parton.
 

Szerda:

Alakul a banda, a kicsi is sokkal jobban van attól eltekintve, hogy egész éjjel vonyított, mert eldugult az orra. A délelőttöm az orrszívó és a hozzá való porszívó beszerzéséről szólt. Közben nagy a vízben, anyám a kicsivel a parton. Mellesleg a kicsi a betegség ellenére remekül érzi magát, egész nap vigyorog és mászkál, koszosabb mint valaha. Az esti fürdővize kb. fekete amikor a csapba öntöm.
Persze a jó popsikrémet otthon hagytam, csak egy béna dzsonzont hoztam, úgyhogy újabb probléma a kicsi piros feneke, de ez is megoldódni látszik, van még egy baba a kempingben, aki ugyan azt a krémet használja, amit mi is otthon.
Délután végre bejutok a tóba, kicsit pacsálok a naggyal, akit kb. két napja nem is láttam.
 

Csütörtök:

Az idő remek, kicsi is jól van, kezdek is félni, hogy ma vajon mi vár rám, ma mi töri ketté az alakulóban lévő idillt. És semmi! Egész nap pacsálunk, csúszdázunk, bohóckodunk a vízben. A kicsi is fürdik egy kicsit délután, nagyon élvezi. Mi is.
Estére kiderül a nagy két rejtett tehetsége is, miszerint hiába ér az álláig a csocsóasztal, így is profi a gyerek, és a darts bajnokságot is megnyeri. Végre tényleg nyaralunk.
Éjjel van szerencsénk megtapasztalni, hogy valóban baromi meleg tud lenni a fabódénk, de ezen már nem akadunk fenn.
 

Péntek:

Fürdés, pakolás, ebéd, fürdés és jövünk haza.
 

Összegzés:

Igazából fogalmam sincs, hogy hogy lehettem annyira naiv, hogy elhittem, hogy majd lesz egy hét gondtalan nyaralásunk. Így utólag a nehézségek ellenére is azt mondom, hogy jó volt. Van egy új paplanom és még egy hálózsákunk, legközelebb meg viszek orrszívót is, de még a porszívót is bezsúfolom valahova. Vagy egy gyerekorvost.
 
Ja, és egy találós kérdés:

Mi az? Egy hét mosás előtte, egy hét mosás utána. (brrr….)

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr562225414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása