Éjszakai etetés

Címkék: alvás szoptatás baba

2009.11.28. 15:51

 

Van egy ismerősünk, nagyon értelmes ember, sok mindenben adunk is a szavára. Mivel van egy halom gyereke, így amikor megszületett az első fiam, ésszerű volt, hogy sokszor kértünk tőle tanácsot, adtunk a véleményére. De egy dolog már akkor sem passzolt az én elveimhez, csak akkor nem foglalkoztam vele. Aztán most a második bébinél ismét megkaptuk. Konkrétan a véleményét az éjszakai szoptatásokról.
 

Mert hogy szerinte ez hülyeség. Egy gyerek azt a ritmust követi amit az anyaméhben, vagyis akkor eszik amikor az anyja. Az anyja meg éjszaka alszik, nem eszik (jobb esetben). Tehát születése után sem szükséges éjjel ennie. 

Érdekes magyarázat, de nem értek vele egyet. Ezt akkor is mondtam neki.
 

Egyrészt. Szerintem nincs is nagyobb változás mint megszületni. Addig tulajdonképpen semmit nem kellett tennie a babának, kint viszont neki kell levegőt vennie, neki kell megdolgoznia a kajáért, pluszba ott az a rengeteg inger, amiből bár pocakon belül is kapott sokat, de a világ azért sokkal másabb idekint. Ehhez pedig energia kell, ahhoz pedig sokat kell enni.

Másrést. Nem csak az evés miatt igényelheti éjjel is a szopit. Lehet, hogy csak egy kis összebújásra vágyna, végül is a születésig napi 24 órában az anyjával volt, nem pedig a kókuszmatraccal és a baldachinnal.

Harmadrészt. Örök igazság, aztán mégis folyton elfelejtjük, hogy a gyerekek nem egyformák. Miért lennének egyformák pont az éjszakai igényeik? Úgy gondolom, ha egy baba éjjel is alaposan bekajál, akár többször, akkor annak oka van. Pártolom az igény szerinti szoptatást (persze nem ész nélkül), így én azt mondom, ha kéri, akkor természetes, hogy megetetem.
 
Persze ez nem mindig könnyű, pl most mi is egy gyilkosabb időszakon megyünk keresztül, hogy pontosítsak múlt éjjel nyolcszor keltem fel megetetni a legényt. De ennek is vége lesz egyszer (harakiri elkerülése érdekében reméljük minél előbb), addig pedig alszunk amikor tudunk, és a kialvatlanságban megpróbálunk még inkább arra koncentrálunk, hogy milyen édes kis puha husifalat babánk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr121558825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása