A hordozókendő általában 2-5,5 méter hosszú és kb 60 cm széles. Anyaga lehet sima len vagy rugalmas pamut is. A rugalmas kendő az újszülötteknek jobb, jobban be lehet őket bugyolálni, míg a nagyobbacskák, kb három hónapos kortól, már ezt annyira nem tolerálják, nekik jobb egy sima pamut vagy len.
A rugalmas kendő teherbírása kb. 9 kg, míg a sima kendőké meghaladhatja a 15 kg-ot is.
Nekem egyszerű natúr len kendőm van (ez a nyári hónapokban sem meleg), és bár nem vagyok egy nagy tudor, vagyis nem tudok sok féle megkötési módot, azt amit tudok, azt nagyon szerettük. Így nem is jártam jobban utána, hogy még mi mindent lehet egy kendővel csinálni. Hát most megtettem.
 
Ahogy az előző cikkben is írtam, ez egy roppant praktikus hordozóeszköz szoptatás szempontjából, kényelmesen lehet benne szoptatni bárhol, mégis a kíváncsi szemek elől rejtve marad az akció.
Praktikus olyan szempontból is, hogy elől, háton és csípőn is lehet vele hordozni. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor szinte végig tudjuk benne hordozni a gyerekünket egészen nagyobbacska koráig, csak a megkötési módokat kell megtanulni. És talán ez az egyetlen hátránya, hogy kell egy kis gyakorlás hozzá, hogy kényelmesen, biztonságosan tudjuk magunkra kötni a babát. Na nem kell megijedni, szerintem aki nekilát (először nem egyedül) , talál egy klassz videót hozzá és végigcsinálja kb. háromszor, az utána már biztonsággal magára tudja kötni a gyereket. Persze először még lassabban és kicsikét jobban izgulva, de később már hipp hopp magunkra tudjuk tekerni vele a gyerkőcöt.
 
Íme némi segítség:
 
A mamami oldalán találtok egy cikket, ahol a megkötési módokat foglalják össze több nyelven is. Az elnevezések alapján könnyen rá lehet keresni videós vagy képes leírásokra is akár külföldi oldalakon.
 
És itt egy videó újszülött hordozásához rugalmas kendőben.
 
További hasznos infókat találtok még a mamai fórumán.
 
Az interneten széles a kínálat, több helyen is meg lehet venni, az árak egészen eltérőek lehetnek, már 6000 Ft-ért is lehet kapni, de láttam 20 000-ért is.
Amire nem árt figyelni, az a kendő anyaga. Nem mindegy, hogy rugalmasat vesz-e az ember lánya, vagy sem, és ha már a kényelemről van szó, természetesen csak semmi műszál :)
 
Folyt.köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zimme-zum.blog.hu/api/trackback/id/tr901880733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása